Pand Stoffenwereld

Stoffeerwereld Ruitenberg
Grindweg 137
8471 EJ Wolvega

E-mail: info@ruitenbergwolvega.nl
Telefoon: 0561-615215

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag: 08.00 - 17.00
Zaterdag: Bezoek op afspraak mogelijk, neem van tevoren contact met ons op.

Over Ruitenberg
Al meer dan 30 jaar houdt Ruitenberg uit Wolvega zich bezig met het stofferen van zitmeubilair. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak. Tot de klandizie behoren zowel particulieren, detaillisten als fabrikanten. Al deze doelgroepen hebben de veelzijdigheid van Ruitenberg ontdekt. Door de deskundigheid en vaardigheid is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere bekende stoffeerderijen van Nederland.

Inmiddels zijn de activiteiten niet alleen gespitst op het (her)stofferen van meubels en boot- en caravankussens, ook krijgt de nieuwe meubellijn langzamerhand landelijke bekendheid onder de naam Monto Vitri.

Klassiek stofferen
Onder klassiek meubilair vallen veel verschillende stijlen. Bijvoorbeeld Barok, Jugendstiel of Art-deco. Welke stijl dan ook, kan gestoffeerd worden bij Ruitenberg. Zelfs de techniek van het ingewikkelde capitonneren bezit het bedrijf. Het capitonneren is het inzetten van vele knopen zoals men dat kent van Chesterfield. Ook worden de zittingen weer origineel opgebouwd met springveren.

Design stofferen
Het designmeubilair is misschien iets bekender. Alle meubels van de bekende bedrijven zoals Artifort, Leolux, Montis en Gelderland etc. vallen hieronder. Deze tijdloze meubels zijn het absoluut de moeite waard om te herstofferen. Veel van deze meubels hebben een sterk beuken of metalen romp. Ook zijn de vullingen van een dermate goede kwaliteit dat deze zelfs na vele jaren amper vervangen hoeven te worden. Voor deze meubels zijn er mooie stoffen van onder andere van De Ploeg, Gabriel en Kvadrat.

Modern stofferen
Hieronder valt het gros van alle meubels. Veel bankstellen, fauteuils en eetkamerstoelen die de afgelopen decennia zijn aangeschaft behoren tot deze groep. Ook voor deze groep geldt dat het meeste meubilair het waard is om opnieuw te worden gestoffeerd. Uiteraard zijn er ook meubels die opgebouwd zijn uit spaanplaat en pallethout die een negatief herstofferingsadvies krijgen. Bij Ruitenberg krijgt u hier een eerlijk advies over.

Boot- en caravankussens
Ruitenberg beschikt ook over een ervaren kussenatelier. Zowel nieuwe kussens als bestaande kussens worden hier gestoffeerd. Kussens voor bijvoorbeeld eetkamerstoelen, bankstellen, boten, caravans en campers. Alle nieuwe kussens worden eerst uitgemald zodat het kussen netjes past. Ook voor nieuwe boot-, camper en caravankussens is dit van groot belang. Geen enkel kussen is gelijk of standaard.

Algemene gegevens
De showroom is gevestigd aan de Grindweg 137 in Wolvega. Hierin hangen 18.000 verschillende stofstalen en is er 75.000 meter stof uit voorraad leverbaar. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00. Op zaterdag zijn wij geopend van 09.30 tot 13.00 en op afspraak.

Contact
U kunt altijd met ons contact opnemen voor een vrijblijvende offerte of indien u vragen heeft. Het opvragen van een stoffeerofferte bij ons is geheel vrijblijvend. Het is tevens mogelijk om uw meubel op te laten halen en te laten bezorgen door ons, zodat u niet naar Wolvega hoeft te rijden met uw meubel. Vraag naar de mogelijkheden.